Øvrige nyheder

Fremgang i anvendelsen af ”følg eller forklar”-princippet om sociale klausuler

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har gennemført den årlige evaluering af statslige ordregiveres brug af følg eller forklar-princippet om sociale klausuler ved uddannelses- og praktikaftaler.

Princippet indebærer, at ordregiverne i relevante udbud af bygge- og anlægskontrakter samt tjenesteydelseskontrakter enten skal anvende sociale klausuler eller forklare, hvorfor de ikke gør det. En social klausul om uddannelses- og praktikaftaler er et kontraktvilkår mellem den offentlige ordregiver og den virksomhed, der løser opgaven.

Evalueringen viser, at flere statslige ordregivere anvender princippet, idet flere enten følger eller forklarer.

Følg eller forklar-princippet om sociale klausuler har været gældende for statslige ordregivere siden 1. februar 2013, på udbud af bygge- og anlægskontrakter samt tjenesteydelseskontrakter med en varighed på minimum seks måneder, og en kontraktværdi på mindst 10 mio. kr. og/eller en lønsum på ti mio. kr.

Formålet med princippet er at øge brugen af uddannelses- og praktikpladser i offentlige udbud. Evalueringen viser, at flere statslige ordregivere anvender princippet, idet flere enten følger eller forklarer.

Evalueringen dækker statslige udbud i perioden 1. januar 2015– 31. december 2016. 

Hent evalueringen her  

Tilmeld dig nyhedsbrevet: Nyt om udbud

I nyhedsbrevet orienterer styrelsen løbende om de nyeste vejledninger, udbudsregler, arrangementer om udbud og andre nyheder om udbud og indkøb.