Afgørelse

Nummer
21/07651

Emner

  • § 6 / art. 101 - konkurrencebegraensende aftaler

Rustik & Flamingo ApS - bøde på 111.000 kr. - markedsdeling - diskotekskartel

Fire diskoteker har erkendt, at de også har deltaget i det kartel, som 18 diskoteker og deres fælles indkøbsselskab NOX Network fik bøder for kort før jul. I kartellet havde diskotekerne aftalt ikke at åbne filialer i hinandens byer eller inden for en radius af 20 kilometer fra hinanden. Rustik & Flamingo ApS har accepteret en bøde på 111.000 kr. Overtrædelsen har fundet sted i perioden 28. oktober 2004 til 1. oktober 2018.

De fire diskoteker, der nu har fået kartelbøder, er:

  • Ghost Bar i Middelfart
  • Tartan Pub i Vejle
  • Crazy Daisy i Vejen
  • Rustik & Flamingo i Randers

Virksomhederne har indgået aftaler om, at de enkelte diskoteker i indkøbsselskabet NOX Network ikke måtte åbne filialer i hinandens byer/kommuner eller inden for en afstand af 20 km fra hinanden.

De fire virksomheder har overtrådt konkurrenceloven ved at deltage i kartellet i en årrække. Bøderne er på mellem 57.000 – 111.000 kroner.

Bøderne er lave sammenlignet med bøder for lignende overtrædelser. Det skyldes, at bøderne maksimalt kan udgøre 10 procent af virksomhedens samlede omsætning i det foregående år, det vil sige i 2020. Dette år var omsætningen meget lav, da diskotekerne måtte holde lukket det meste af året på grund af Covid-19.

Det har desuden været en formildende omstændighed ved fastsættelsen af bøderne, at virksomhederne selv har medvirket til at opklare sagerne.