Afgørelse

Nummer
24/06288

Emner

  • § 6 / art. 101 - konkurrencebegraensende aftaler

Indskærpelse vedr. mulig priskoordinering m.m. mellem spillesteder i forbindelse med koncerter

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har fundet anledning til at indskærpe konkurrencereglerne over for 38 kommunale spillesteder. Styrelsen afslutter dermed den medieomtalte sag efter at have været på kontrolundersøgelser hos nogle af spillestederne og gennemført en række undersøgelser.

38 kommunale spillesteder har fået indskærpet konkurrencelovens forbud mod at indgå aftaler, der begrænser konkurrencen. Det sker, efter Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har været på kontrolundersøgelser og indhentet oplysninger hos flere af spillestederne.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har gennemført indledende undersøgelser af det indhentede materiale. Materialet giver indtryk af, at spillestederne kan have koordineret købs- og salgspriser samt øvrige aftalevilkår og opdelt markeder mellem sig. Det giver også indtryk af, at spillestederne har delt konkurrencefølsomme oplysninger om konkurrenceparametre med hinanden blandt andet i regi af ERFA-grupper eller indkøbssamarbejder.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har på den baggrund besluttet at indskærpe konkurrencereglerne over for spillestederne. Indskærpelsen indeholder vejledning om konkurrencereglerne og understreger, at virksomhederne skal sikre, at de handler i overensstemmelse hermed.

Med indskærpelsen har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen også besluttet, at sagen ikke forfølges yderligere. Der er således ikke truffet en afgørelse om lovligheden af spillestedernes adfærd. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vurderer, at det vil kræve betydelige ekstra ressourcer at belyse sagen tilstrækkeligt, og at konkurrencen på markedet kan styrkes ved alene at give en vejledende indskærpelse. Beslutningen om at lukke sagen afskærer dog ikke Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen fra at genoptage sagen på et senere tidspunkt, hvis nye oplysninger skulle komme frem.