Analyse

Betalingsrapport 2024

Betalingsrapport 2024 fokuserer blandt andet på gebyrer mellem aktørerne på betalingsområdet og bringer resultater fra en spørgeundersøgelse om forbrugernes betalingsvaner. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen udarbejder betalingsrapporten til erhvervsministeren hvert andet år.

23. september 2024 kl. 11:20 er det på side 6 i resumeet præciseret, at antallet af Dankorttransaktioner udgjorde godt 60 procent i 2019.

Det er vigtigt, at betalingsmarkedet er velfungerende, så virksomheder og forbrugere kan betale sikkert og nemt, samtidig med, at betalingerne ikke er for dyre.

Betalingsrapport 2024 fokuserer blandt andet på gebyrer mellem aktørerne på betalingsområdet og bringer resultater fra en spørgeundersøgelse om forbrugernes betalingsvaner.

Rapporten viser blandt andet, at forretninger, myndigheder og andre betalingsmodtagere gennemsnitligt kan spare godt 40 % på indløsningsgebyret, hvis de køber indløsning hos den billigste kortindløser frem for den dyreste. Betalingsmodtagerne kan således spare penge ved at være aktive i valg af indløser og indløsningsvilkår.

Kortindløsere er virksomheder, der håndterer og behandler korttransaktioner for forretninger og andre, der modtager betalinger med kort.


Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen håndhæver en række bestemmelser i betalingsloven. Konkurrencerådet har det overordnede ansvar for styrelsens tilsyn med reglerne.

Det fremgår af betalingsloven, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen hvert andet år udarbejder en rapport til erhvervsministeren om reglerne og udviklingen på betalingsområdet.