Pressemeddelelse

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vil vejlede om reglerne om ”frit valg af betalingsvaremærke”

I forlængelse af at Nets og Visa hver især har vedtaget nye vilkår for de såkaldte co-brandede betalingskort, vil Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vejlede om reglerne om ”frit valg af betalingsvaremærke”. Co-brandede betalingskort kombinerer kortmærker og kan for eksempel være et Visa/Dankort.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vil sende en vejledning til Visa, Nets og de danske pengeinstitutter som følge af Nets og Visas nye vilkår for co-brandede betalingskort. Vejledningen ventes at blive sendt, inden Visas nye vilkår træder i kraft 13. april 2024.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har modtaget henvendelser fra aktører, som udtrykker bekymring om, at Visas nye vilkår ikke overholder reglerne i interbankgebyrforordningen. Forordningen skal blandt andet sikre, at både forretninger og forbrugere frit kan vælge betalingsvaremærke.

Interbankgebyrforordningen indeholder et forbud mod, at betalingskortordninger eller licensaftaler gør det svært for – eller forhindrer – at en kortudsteder co-brander to eller flere kortmærker eller -applikationer på ét kort. Reglernes formål er blandt andet at styrke konkurrencen mellem kortmærker.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen fører som uafhængig betalingsmyndighed tilsyn med interbankgebyrforordningens bestemmelser om ”frit valg”.

For yderligere information

Kontakt kommunikationschef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Hanne Arentoft, på telefon 41 71 50 98.

Pressemeddelelser fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Når du tilmelder dig, vil du modtage alle pressemeddelelser fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, herunder om Konkurrencerådets afgørelser, analyser m.v.