Øvrige nyheder

Relancering af udbud.dk

12. november 2024 relanceres udbud.dk i en ny, moderne og tidssvarende løsning. Med relanceringen introduceres en ny brugergrænseflade, hvor det for tilbudsgivere bliver nemmere at finde og deltage i offentlige udbud og for ordregivere skabes genkendelighed med EU-udbud.

Relancering af udbud.dk

I november 2024 relanceres udbud.dk i en ny, moderne og tidssvarende løsning. Med relanceringen introduceres en ny brugergrænseflade, hvor det for tilbudsgivere bliver nemmere at finde og deltage i offentlige udbud og for ordregivere skabes genkendelighed med EU-udbud.

Udbud.dk bygger på e-formularer

E-formularer er en ny standard, der skaber struktur i de udbudsbekendtgørelser, der offentliggøres på tværs af Europa. Det moderniserede udbud.dk bruger e-formularer i opbygningen af udbud.dk for at skabe genkendelighed, struktur og ensartethed for dig som bruger af udbud.dk.

Nyt for dig som tilbudsgiver med det nye udbud.dk

Som tilbudsgiver vil du opleve en forbedret søgning, hvor du kan søge i alle udbud og forventede indkøb fra danske myndigheder, også EU-udbud. Den nye brugergrænseflade betyder, at du som tilbudsgiver nemt og overskueligt kan søge i udbud, også på mobilen. Du kan oprette en gratis udbudsagent, som holder dig opdateret om nye udbud på dit område. Du vil også få lettere indblik i det offentliges fremtidige planer om indkøb.

Nyt for dig som ordregiver med det nye udbud.dk

Som ordregiver vil du opleve en ny proces, når du skal annoncere udbud under EU-tærskelværdien, og hvis du annoncerer indkøbsplaner. Ordregivere vil i brugergrænsefladen opleve større genkendelighed ved annonceringer på det nye udbud.dk, da disse bygger på EU’s e-formularer, som det kendes fra publicering af EU-udbud. Den nye struktur på indkøbsplaner giver øget synlighed for tilbudsgiverne om forventede indkøb fra det offentlige. Derfor vil du opleve at skulle angive lidt flere oplysninger om dine fremtidige forventninger til indkøb, og i et mere struktureret format, end det kræves i dag. Med moderniseringen af udbud.dk skifter 'indkøbsplan' navn til 'forventet indkøb'.

Nyt for dig som udbudsrådgiver med det nye udbud.dk

Som rådgiver kan du med det nye udbud.dk stadig annoncere på vegne af dine kunder. Som noget nyt vil der automatisk blive sendt en advisering med Digital Post den myndighed, du annoncerer på vegne af.

Hvis du er leverandør af et udbudssystem

Leverandører af udbudssystemer kan via API integrere til udbud.dk. Der er mulighed for at annoncere udbud under tærskelværdien og forventede indkøb direkte fra egen brugergrænseflade, ligesom du kan hente udbudsbekendtgørelser fra udbud.dk til brug for søgning i eget system.

For yderligere information

Følg relanceringen af udbud.dk ved at abonnere på MitUdbuds nyhedsbrev

Har du spørgsmål kan du skrive til mitudbud@erst.dk

Læs mere om hvad ændringerne betyder for dig

Som ordregiver
Som tilbudsgiver

Relanceringen af udbud.dk sker som en del af projektet MitUdbud, som er medfinansieret af EU. MitUdbud og dermed relanceringen af udbud.dk er udviklet som en fleksibel komponentbaseret model, hvor systemudbydere kan integrere til de udviklede komponenter.

Tilmeld dig nyhedsbrevet: Nyt om udbud

I nyhedsbrevet orienterer styrelsen løbende om de nyeste vejledninger, udbudsregler, arrangementer om udbud og andre nyheder om udbud og indkøb.