Øvrige nyheder

Almindelig anmeldelse af REMA 1000 Danmark A/S’ erhvervelse af dele af ALDI Danmark ApS

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har modtaget et udkast til anmeldelse af REMA 1000 Danmark A/S' ("REMA 1000") erhvervelse af enekontrol over dele af ALDI Danmark ApS og dets helejede datterselskab ALDI Ejendomme ApS ("ALDI").

Ved Transaktionen erhverver REMA 1000 kontrol over ALDI, bestående af ca. 114 af ALDI's nuværende ca. 187 butikker i Danmark samt en række igangværende butiksprojekter og 3 distributionscentre beliggende i Kolding, Karlslunde og Nørager. REMA 1000 overtager desuden en del operationelt driftsinventar, samt medarbejdere i de overtagede butikker, medarbejdere på distributionscenteret i Kolding og lastbilchauffører.

 

Transaktionen udgør efter Parternes vurdering en fusion omfattet af konkurrencelovens bestemmelser om fusionskontrol. Det betyder, at fusionen ikke må gennemføres, før enten Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller Konkurrencerådet har godkendt den.

 

REMA 1000 er en dagligvarekæde med 363 butikker på tværs af Danmark. REMA 1000 drives efter en franchisemodel med lokale, selvstændige købmænd i spidsen. REMA 1000 er en del af Reitan Gruppen, som har hovedsæde i Norge og bl.a. driver detailhandel og dertil knyttet virksomhed i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Letland, Litauen og Estland. I Danmark er Reitan Gruppen licensindehaver af 7-eleven konceptet samt Uno-X kæden af servicestationer. Gennem REMA Distribution A/S er Reitan Gruppen desuden aktiv i Danmark inden for engrossalg af dagligvarer, primært til butikker, der drives under REMA 1000 og 7-Eleven konceptet, men også til andre eksterne kunder.

 

ALDI er en dagligvarekæde med ca. 187 butikker i Danmark. ALDI Danmark ApS er en del af ALDI Nord gruppen, som ud over Danmark er repræsenteret i 8 andre lande. ALDI’s nuværende butiksnet i Danmark ligger spredt ud over det meste af landet.

 

Styrelsen opfordrer alle interesserede til at komme med eventuelle bemærkninger til fusionen senest torsdag den 16. marts 2023 kl. 12.00.

 

Bemærkninger sendes til:

Konkurrence-og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby

E-mail kfst@kfst.dk 

 

Mrk.: Fusion REMA 1000/ALDI.

 

Yderligere oplysninger om fusionen kan fås hos specialkonsulent Peter Mouritzen, tlf. 4171 52 48 eller e-mail pmo@kfst.dk.

Notifikationer om fusioner, vejledninger og andet konkurrencestof

Når du abonnerer på denne mail, modtager du løbende nyt om fusionsanmeldelser og -godkendelser, vejledninger mv. Det er for dig, der arbejder professionelt inden for området.