Øvrige nyheder

Almindelig anmeldelse af Sanistål A/S' erhvervelse af Bacher Work Wear A/S

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har den 8. januar 2024 modtaget et udkast til en anmeldelse af Sanistål A/S' (”Sanistål”) erhvervelse af Bacher Work Wear A/S (”Bacher Work Wear”).

Transaktionen udgør efter parternes vurdering en fusion omfattet af konkurrencelovens bestemmelser om fusionskontrol, hvilket betyder, at fusionen ikke må gennemføres, før enten Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller Konkurrencerådet har godkendt den.

Bacher Work Wear driver primært virksomhed indenfor detailsalg af arbejdstøj og sikkerhedsbeklædning til professionelle kunder i en række forskellige sektorer og brancher, men har tillige i mindre omfang grossistsalg af disse produkter. Bacher Work Wear sælger også i mindre omfang almindeligt herretøj til primært privatkunder gennem sin detailbutik på Amager, som også huser eget skrædderi, samt firmagaver og merchandise.

Sanistål er ejet af Ahlsell Danmark ApS (”Ahlsell”). Ahlsell er ultimativt kontrolleret af fonden CVC Capital Partners SICAV-FIS S.A. ("CVC"), der også kontrollerer STARK Danmark A/S ("STARK"). Ahlsell har desuden for nylig erhvervet KJV A/S ("KJV").

Sanistål har detailsalg af produkter med fokus på produkter indenfor segmenterne sanitet, varme, aircondition og kølesystemer - såkaldte HVAC-produkter, og værktøj, arbejdstøj og sikkerhedsbeklædning m.m., til professionelle kunder. Sanistål har endvidere et begrænset detailsalg af byggematerialer og engrossalg af de nævnte produktkategorier samt stål og metaller til byggemarkeder og andre forhandlere.

Ahlsell har i Danmark engros- og detailsalg af produkter til installationsbranchen med primært fokus på HVAC-produkter.

KJV er aktiv inden for detailsalg til fremstillingsindustrien med fokus på produkter inden for skærende værktøjer, spåntagning, transmission, teknisk, maskiner, automation, svejsning m.v. KJV sælger også værktøj, arbejdstøj og sikkerhedsbeklædning m.m. til professionelle kunder.

Hverken Sanistål, Ahlsell eller KJV sælger til privatkunder.

STARK er primært aktiv indenfor detailsalg af byggematerialer til professionelle kunder, herunder håndværkere og større entreprenører, og i mindre omfang til private kunder. STARK sælger også installationsprodukter samt værktøj, arbejdstøj og sikkerhedsbeklædning til professionelle og private kunder.

Styrelsen opfordrer alle interesserede til at komme med eventuelle bemærkninger til fusionen senest den 6. februar 2024 kl. 12.

Bemærkninger sendes til:

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby

E-mail: kfst@kfst.dk

Mrk.: Fusion Ahlsell/Bacher Work Wear

Yderligere oplysninger om fusionen kan fås hos Emma Nedahl Ottesen, tlf. 4171 5111 eller e-mail eno@kfst.dk.

Notifikationer om fusioner, vejledninger og andet konkurrencestof

Når du abonnerer på denne mail, modtager du løbende nyt om fusionsanmeldelser og -godkendelser, vejledninger mv. Det er for dig, der arbejder professionelt inden for området.