Pressemeddelelse

Konkurrenceankenævnet: Sydbank har ikke efterlevet Konkurrencerådets påbud

Konkurrenceankenævnet har stadfæstet, at Sydbank ikke har efterlevet Konkurrencerådets påbud fra 2021. Rådet påbød dengang banken at give en agent for et betalingsinstitut adgang til bankens betalingskontotjenester.

Pressemeddelelsen er opdateret 9. april 2024 kl. 14:20 med link til afgørelsen

Konkurrenceankenævnet har afgjort, at Sydbank har overtrådt Konkurrencerådets påbud fra 2021 om at give en agent adgang til Sydbanks betalingskontotjenester. Dermed stadfæster nævnet en afgørelse fra Konkurrencerådet fra juni 2023.

Vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Tine Rønde, siger:

Konkurrenceankenævnet slår fast, at Sydbank har overtrådt Konkurrencerådets påbud ved ikke at give en agent for et betalingsinstitut adgang til bankens kontotjeneste. Betalingsinstitutter og deres agenter skal have adgangen for at kunne eksistere og konkurrere med blandt andet bankerne.

Sagen handler om, hvorvidt agenten for et betalingsinstitut havde krav på at få adgang til Sydbanks betalingskorttjenester. Et betalingsinstitut er eksempelvis en virksomhed, der laver pengeoverførelser eller sørger for, at netbutikker kan modtage penge fra deres kunder.

Sagen begyndte tilbage i juni 2021, da Konkurrencerådet gav Sydbank et påbud om at give agenten adgang til Sydbanks betalingskontotjenester. Sydbank påklagede ikke denne afgørelse.

Agenten fik dog efterfølgende fortsat ikke adgang til Sydbanks betalingskontotjenester. I sommeren 2023 afgjorde Konkurrencerådet, at Sydbank ikke havde overholdt påbuddet, og rådet besluttede samtidig at politianmelde overtrædelsen med henblik på bødestraf.

I sin kendelse skriver Konkurrenceankenævnet:

"Det bemærkes herved, at reglerne om indbringelse af Konkurrencerådets afgørelser for Konkurrenceankenævnet ikke kan antages at skulle forstås således, at en adressat for et meddelt påbud, uanset udløbet af klagefristen, kan påklage påbuddet ved ikke at overholde påbuddet og derefter indbringe en senere afgørelse vedrørende overtrædelse eller håndhævelse af påbuddet for Konkurrenceankenævnet."

For yderligere information

Kontakt kommunikationschef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Hanne Arentoft, på telefon 41 71 50 98.

Links

Pressemeddelelser fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Når du tilmelder dig, vil du modtage alle pressemeddelelser fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, herunder om Konkurrencerådets afgørelser, analyser m.v.