Afgørelse

Nummer
23/05927

Emner

  • § 12 - Fusionskontrol

Kingspan Insulation ApS’ erhvervelse af enekontrol over TreeTops Holding ApS

Konkurrencerådet har godkendt, at Kingspan overtager TreeTops. For at opnå godkendelsen har Kingspan forpligtet sig til at frasælge TreeTops’ forretning inden for salg af træbetonplader til lofter. Konkurrencerådet har samtidig godkendt, at DEPO Holding, som drives af en tidligere medejer af TreeTops, køber de frasolgte aktiviteter.

Konkurrencerådet har godkendt, at Kingspan overtager TreeTops Holding ApS. Godkendelsen sker, efter at Kingspan har afgivet bindende tilsagn om at frasælge TreeTops’ forretning med træbetonplader til lofter. Kingspan ejer i forvejen Troldtekt, som har en stor markedsandel inden for salg af loftplader af træbeton. Konkurrencerådet har haft konkurrencemæssige betænkeligheder ved, om fusionen uden tilsagnet ville medføre prisstigninger og begrænse udvalget af produkter på netop dette marked.

I forbindelse med godkendelsen af fusionen har Konkurrencerådet godkendt Depo Holding som køber af den frasolgte forretning. Depo Holding drives af en tidligere medejer af TreeTops. De aktiviteter, som Depo Holding overtager, omfatter blandt andet leverandør- og kundeaftaler og retten til at bruge brandet FibroTech til træbetonplader til lofter i ti år.

Kingspan er et datterselskab af Kingspan Group, som har verdensomspændende aktiviteter inden for produkter til byggebranchen. Kingspan Group producerer primært isolerede paneler, isoleringsplader, loftsplader (herunder af træbeton), lys- og luftløsninger, vand- og energiteknologi, data- og gulvteknologi samt tag- og vandtætningsløsninger.

TreeTops er et dansk selskab, som sælger træbetonplader til lofter, træpaneler til vægbeklædning, profiler til nedsænkede lofter, komposit hegnspaneler og komposit terrassebrædder. TreeTops markedsfører sine produkter under brandnavnene FibroTech og Kirkedal.