Øvrige nyheder

Almindelig anmeldelse af Salling Group A/S’ erhvervelse af dele af ALDI Danmark ApS

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har den 24. marts 2023 modtaget et udkast til anmeldelse af Salling Groups A/S’ (”Salling”) erhvervelse af enekontrol over dele af ALDI Danmark ApS (”ALDI”).

Ved transaktionen erhverver Salling kontrol over dele af ALDI, bestående af 7 af ALDIs nuværende åbne butikker i Odense C, Stubbekøbing (under ombygning), Rødby Havn, Esbjerg N, Viby J, Risskov og Viborg, 6 af ALDIs nuværende lukkede butikker i Skanderborg, Slagelse, Kastrup, Højbjerg, Svendborg og Frederiksberg, samt 8 af ALDIs butiksprojekter i Vejle, Rødovre, Høje Taastrup, Vallensbæk, Skive, Varde, Randers NØ og på Frederiksborgvej i København.

Transaktionen udgør efter parternes vurdering en fusion omfattet af konkurrencelovens bestemmelser om fusionskontrol, hvilket betyder, at fusionen ikke må gennemføres, før enten Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller Konkurrencerådet har godkendt den.

ALDI er en dagligvarekæde, der indtil for nylig havde ca. 187 butikker i Danmark. ALDI Danmark ApS er en del af ALDI Nord gruppen, som ud over Danmark er repræsenteret i 8 andre lande. ALDIs nuværende butiksnet i Danmark ligger spredt ud over det meste af landet.

Salling er en dansk dagligvarekoncern. Salling er aktiv med at drive supermarkeder, discountbutikker og hypermarkeder med butikkerne Netto, Basalt, Føtex og Bilka. Tilsammen ejer Salling over 600 butikker i Danmark bestående af omkring 500 Netto butikker, 10 Basalt butikker, 107 Føtex supermarkeder og 19 Bilka hypermarkeder. Herudover ejer Salling BR, flowr, stormagasinerne Salling, Skagenfood A/S og driver franchisekæderne Starbucks og Carl’s Jr. i Danmark. Salling er ejet af F. Salling Holding A/S og F. Salling Invest A/S, der ultimativt er ejet af Salling Fondene: Købmand Herman Sallings Fond og Købmand Ferdinand Sallings Mindefond.

Styrelsen opfordrer alle interesserede til at komme med eventuelle bemærkninger til fusionen senest den 8. maj 2023 kl. 12.

Bemærkninger sendes til:

Konkurrence-og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby

E-mail: kfst@kfst.dk

Mrk.: Fusion Salling/ALDI

Yderligere oplysninger om fusionen kan fås hos fuldmægtig Elisabeth Simonsen, tlf. 4171 5070 eller e-mail esi@kfst.dk.

Notifikationer om fusioner, vejledninger og andet konkurrencestof

Når du abonnerer på denne mail, modtager du løbende nyt om fusionsanmeldelser og -godkendelser, vejledninger mv. Det er for dig, der arbejder professionelt inden for området.