Øvrige nyheder

Almindelig anmeldelse af OK a.m.b.a’s erhvervelse af Coop Danmark A/S

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har den 18. marts 2024 modtaget et udkast til anmeldelse af OK a.m.b.a’s (”OK”) erhvervelse af enekontrol over Coop Danmark A/S (”Coop Danmark”).

Transaktionen udgør efter parternes vurdering en fusion omfattet af konkurrencelovens bestemmelser om fusionskontrol, hvilket betyder, at fusionen ikke må gennemføres, før enten Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller Konkurrencerådet har godkendt den.

OK er et dansk andelsselskab, der er aktiv inden for detailsalg af brændstof gennem OK-brandede servicestationer. Der findes i alt 677 OK-brandede servicestationer i Danmark, hvoraf OK ejer og driver 190. OK er endvidere aktiv med engrossalg af brændstof til de øvrige OK-brandede servicestationer, herunder til de 159 Coop Danmark-ejede OK-servicestationer. OK er herudover aktiv med 65 convenience-butikker under brandet OK Plus. OK Plus-butikkerne tilbyder kiosk- og dagligvarer, food to go, friskt brød, kaffe, pakkeshop og plejeprodukter til bilen. OK står for det samlede indkøb af varer til OK Plus-butikkerne. OK er herudover aktiv med virksomhederne Danoil Exploration A/S, Gilbjerg Vindmøllelav I/S, OK Energiteknik A/S, Samfinans A/S, Samtank A/S, GodEnergi A/S, Kamstrup A/S, EnergiData A/S, OK El ApS. OK er herudover aktiv med opsætning af elladestandere.

Coop Danmark er en del af Coop a.m.b.a.-koncernen og er ejet af Coop a.m.b.a via Coop Holding A/S. Coop a.m.b.a.-koncernen omfatter også Coop Bank A/S og Coop Invest A/S. Coop Danmark er aktiv som dagligvarekoncern og driver kæderne Kvickly, SuperBrugsen, 365discount, Brugsen, Irma og Coop. Coop Danmark er endvidere aktiv med online salg af udvalgsvarer gennem Coop.dk. Coop Danmark er herudover aktiv med detailsalg af brændstof gennem 159 OK-brandede servicestationer. Coop Danmark er herudover aktiv inden for udvikling, salg, drift og support af softwareløsninger gennem Lobyco A/S; aktiv inden for salg, udvikling, udlejning og drift af diverse ejendomme, herunder bl.a. også gennem Coop Ejendomsudvikling A/S; samt aktiv inden for opkøb af arealer i Danmark med formål om at drive og udvikle skov- og naturområder gennem Coop Folkeskove A/S. Coop Danmark er andelshaver i OK gennem driften af de OK-brandede servicestationer.

Styrelsen opfordrer alle interesserede til at komme med eventuelle bemærkninger til fusionen senest den 23. april 2024, kl. 12.

Bemærkninger sendes til:

Konkurrence-og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby

E-mail: kfst@kfst.dk

Mrk.: Fusion OK/Coop

Yderligere oplysninger om fusionen kan fås hos Elisabeth Simonsen, tlf. 4171 5070 eller e-mail esi@kfst.dk.

Notifikationer om fusioner, vejledninger og andet konkurrencestof

Når du abonnerer på denne mail, modtager du løbende nyt om fusionsanmeldelser og -godkendelser, vejledninger mv. Det er for dig, der arbejder professionelt inden for området.