Øvrige nyheder

Almindelig anmeldelse af Plukon Food Group B.V.'s erhvervelse af HKScan Denmark A/S

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har den 22. maj modtaget et udkast til anmeldelse af Plukon Food Group B.V.'s erhvervelse af HKScan Denmark.

Transaktionen udgør efter parternes vurdering en fusion omfattet af konkurrencelovens bestemmelser om fusionskontrol, hvilket betyder, at fusionen ikke må gennemføres, før enten Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller Konkurrencerådet har godkendt den.

HKScan Denmark er aktiv inden for køb af levende kyllinger, produktion og salg af frisk, frossent og forarbejdet kyllingekød i Danmark, og har to produktionsfaciliteter i Danmark: i Vinderup, hvor der slagtes levende kyllinger og produceres friskt og frossent kyllingekød, og i Skovsgård (nær Brovst), hvor der produceres forarbejdet kyllingekød som eksempelvis stegte kyllingebryster (hele samt i skiver, strimler og tern).

HKScan Denmarks produkter sælges både til dagligvarehandlen (både som "private label" og under varemærket ROSE) og til grossistkunder, herunder fødevaregrossister, føde-vareproducenter og handelsvirksomheder. HKScan Denmarks produkter sælges i Danmark og Sverige samt til andre lande i EU og resten af verden.

Plukon er også aktiv inden for køb af levende kyllinger, produktion og salg af frisk, frossent og forarbejdet kyllingekød samt "convenience food" og alternative proteinkilder i en stor del af Europa. Plukon har 34 produktionsfaciliteter i Holland, Tyskland, Polen, Frankrig, Belgien og Spanien, men har ikke nogen produktionsfaciliteter i Danmark eller Skandinavien i øvrigt. Plukon er ultimativt enekontrolleret af Bankiva BV.

I Danmark er Plukon aktiv inden for køb af levende kyllinger, salg af frisk, frossent og forarbejdet kyllingekød til grossistkunder samt forarbejdet kyllingekød til detailkunder. Endelig sælger Plukon ”convenience food" og alternative proteinkilder.

Styrelsen opfordrer alle interesserede til at komme med eventuelle bemærkninger til fusionen senest den onsdag den 4. juli 2024 kl. 12.

Bemærkninger sendes til:

Konkurrence-og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby

E-mail kfst@kfst.dk

Mrk.: Plukon Food Group / HKScan Denmark

Yderligere oplysninger om fusionen kan fås hos Sinan Cenk Øzcan, tlf. 4171 5146 eller e-mail cenk@kfst.dk.

Notifikationer om fusioner, vejledninger og andet konkurrencestof

Når du abonnerer på denne mail, modtager du løbende nyt om fusionsanmeldelser og -godkendelser, vejledninger mv. Det er for dig, der arbejder professionelt inden for området.