Pressemeddelelse

Se kortet: Disse kommuner skaber mest konkurrence om offentlige opgaver

Konkurrence om offentlige opgaver kan i sidste ende give borgerne mere for skattekronerne. Et nyt Danmarkskort skaber overblik over, hvilke kommuner der er bedst til at skabe konkurrence om løsningen af offentlige opgaver.

 

Kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Kenneth Skov Jensen, siger:

Kommunerne præsterer meget forskelligt, når det kommer til at sende opgaver i udbud. Vi ser en tendens til, at de kommuner, som allerede har erfaring med at konkurrenceudsætte mange opgaver, skaber konkurrence om endnu flere. Andre kommuner har stadig ikke haft det afgørende gennembrud.

Konkurrence om flere offentlige opgaver vil ofte give det offentlige mere for pengene til fordel for både borgerne og de private virksomheder, der vinder opgaverne.

Mange danske kommuner har sammenlignelige vilkår for at udbyde opgaver. Kommuner med størst potentiale for at skabe mere konkurrence kan derfor med fordel lære af den nabokommune, der har gode erfaringer.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har offentliggjort et nyt Danmarkskort, der kan hjælpe med at skabe overblik over, hvor meget konkurrence landets 98 kommuner skaber om løsningen af deres opgaver.

På kortet kan man se, hvor stor en procentdel af de enkelte kommuners samlede opgaver, der sendes i udbud.

Opgaverne er også opdelt, så man for hver kommune kan se resultater for:

  • Byudvikling, bolig og miljø
  • Trafik og infrastruktur
  • Undervisning og kultur
  • Sundhedsområdet
  • Social- og beskæftigelsesområdet
  • Fællesudgifter og administration

Se Danmarkskortet her

Faktaboks: Konkurrenceudsættelse i kommunerne

Procent af udbudsmulige opgaver, der sendes i udbud (landsplan) 

For yderligere information, kontakt kommunikationschef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Hanne Arentoft, på telefon 41 71 50 98.

Pressemeddelelser fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Når du tilmelder dig, vil du modtage alle pressemeddelelser fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, herunder om Konkurrencerådets afgørelser, analyser m.v.