Pressemeddelelse

Regeringens udspil får betydning for udbudsarbejdet

Regeringen har netop offentliggjort sit udspil om konkurrenceudsættelse. Udspillet får betydning for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens arbejde på udbudsområdet de kommende år.

Regeringen lancerer i sit udspil om konkurrenceudsættelse syv initiativer, som har til formål at skabe flere og bedre udbud i Danmark. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vil deltage i arbejdet med de fleste af initiativerne.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen får blandt andet ansvaret for betjeningen af et nyt udbudsfagligt råd - Forum for Udbud . Desuden skal Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen udarbejde en analyse om transaktionsomkostninger, en analyse om potentialet for yderligere konkurrenceudsættelse i staten samt to analyser i samarbejde med Økonomi- og Indenrigsministeriet om potentialet for yderligere konkurrenceudsættelse i kommuner og regioner. Udspillet indebærer endvidere et fokus på små og mellemstore virksomheders deltagelse i konkurrencen om offentlige opgaver.

De syv initiativer i regeringens udspil er:

  • Etablering af et udbudsfagligt råd – Forum for Udbud
  • Partnerskaber mellem kommuner, regioner og erhvervsorganisationer
  • Servicetjek af lovgivning, der begrænser udbud
  • Udbredelse af offentlig-private innovationspartnerskaber
  • Nemmere for mindre virksomheder at byde på offentlige opgaver
  • Lavere omkostninger ved udbud
  • Analyser af potentialet for yderligere konkurrenceudsættelse i kommuner, regioner og staten

For yderligere information, kontakt kommunikationschef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Hanne Arentoft, på telefon 41 71 50 98.

Læs Erhvervsministeriets pressemeddelelse om "Konkurrenceudsættelse - den bedst mulige service for pengene"

Læs regeringsudspillet om konkurrenceudsættelse 

Pressemeddelelser fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Når du tilmelder dig, vil du modtage alle pressemeddelelser fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, herunder om Konkurrencerådets afgørelser, analyser m.v.