Pressemeddelelse

Sag mod måltidsplatform lukkes

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen lukker en sag mod en måltidsplatform om mulig overtrædelse af P2B-reglerne. Sagen er lukket, efter måltidsplatformen blandt andet er begyndt at gøre det mere tydeligt, hvordan den rangerer erhvervsbrugerne på platformen i kundernes søgeresultater.

Platform-to-business-forordningen (P2B-forordningen)

  • P2B-forordningen er forordning 2019/1150/EU af 20. juni 2019 om fremme af retfærdighed og gennemsigtighed for brugere af onlineformidlingstjenester.
  • Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen håndhæver som uafhængig konkurrencemyndighed P2B-forordningen i Danmark i medfør af Lov om håndhævelse af P2B-forrodningen fra 2020.
  • P2B-loven regulerer forholdet mellem danske virksomheder og digitale platforme (uanset hvor i verden de er etableret), når virksomheden via platformen kan udbyde sine varer og ydelser til forbrugere i EU.
  • Reglerne har til formål at skabe gode rammevilkår for virksomheder i relation til de digitale platforme ved at styrke gennemsigtighed, forudsigelighed og tryghed.
  • Reglerne fremmer holdbare forretningsforhold og forebygger uretfærdig adfærd, som kan skade virksomhederne og i sidste ende også forbrugerne.
  • Digitale platforme omfatter udbydere af onlineformidlingstjenester og udbydere af onlinesøgemaskiner.

Pressemeddelelser fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Når du tilmelder dig, vil du modtage alle pressemeddelelser fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, herunder om Konkurrencerådets afgørelser, analyser m.v.