Forbrug
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har ansvaret for flere forbrugerbeskyttende love, og vi bidrager til udvikling af ny forbrugerpolitik. Det gør vi blandt andet på baggrund af analyser af forbrugernes forhold og eksperimenter, der kan afdække forbrugernes adfærd. Styrelsen er også samlingspunkt for den offentlige forbrugerinformation, og på hjemmesiden forbrug.dk ligger gode råd og vejledninger til forbrugerne.
-
Fungerende forbrugerombudsmand er udnævnt
Andreas Weidemann er udnævnt som fungerende forbrugerombudsmand, indtil Christina Toftegaard Nielsens afløser er fundet.
Læs mere
-
Forbrugerne lader algoritmen vælge hotelopholdet
Danskerne har taget bookingplatformene til sig, når de reserverer hotelværelser, og vi påvirkes af de søgeresultater, som platformens algoritme har valgt. Faktisk betyder sorteringen af søgeresultaterne mere end prisen, når vi vælger hotelværelse. Det viser en analyse fra Konkurrencerådet.
Læs mere
-
Ny podcast giver råd til forbrugerne
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen lancerer podcasten ”Råd til forbrug”, som giver forbrugerne tips til deres hverdag. Allerede nu har vi offentliggjort episoder om bytte- og returret, køb af flybilletter samt planlægning af fester.
Læs mere
-
Lovforslag: Fængselsstraf for grov vildledning i markedsføring
Regeringen har netop fremsat forslag til en lov, som skal gøre det muligt at idømme fængselsstraf for groft eller systematisk at overtræde markedsføringslovens forbud mod vildledning. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har stået for det lovforberedende arbejde.
Læs mere
Pressekontakt
Kontakt presseafdelingen
Telefon: +45 4171 5098
Tilmeld dig forbrug.dks nyhedsbrev
Få nyheder og gode råd inden for forbrugerområdet. Vi udsender ca. 12 nyhedsbreve om året.

Podcast til dig som forbruger
”Råd til forbrug” er Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens podcast til dig som forbruger. Her får du uvildige råd om dine rettigheder, så du kan handle trygt og bruge dine penge efter hensigten

Handlerummet

Adfærdsprincipper
Konkurrence og Forbrugerstyrelsen arbejder for en forbrugerpolitik, der tager udgangspunkt i konkret viden om forbrugernes faktiske adfærd. Vi har udarbejdet tre adfærdsprincipper for forbrugerrettet regulering. Det er tre principper, som vi opfordrer andre myndigheder, der også har ansvar for forbrugerrettet regulering, til at følge.