Forbrug

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har ansvaret for flere forbrugerbeskyttende love, og vi bidrager til udvikling af ny forbrugerpolitik. Det gør vi blandt andet på baggrund af analyser af forbrugernes forhold og eksperimenter, der kan afdække forbrugernes adfærd. Styrelsen er også samlingspunkt for den offentlige forbrugerinformation, og på hjemmesiden forbrug.dk ligger gode råd og vejledninger til forbrugerne.

Tilmeld dig forbrug.dks nyhedsbrev

Få nyheder og gode råd inden for forbrugerområdet. Vi udsender ca. 12 nyhedsbreve om året.

Tilmeld nyheder på forbrug.dk

Er du journalist?

Journalister er velkomne til at kontakte os via pressetelefonen: +45 4171 5098

Råd til forbrug

Podcast til dig som forbruger

”Råd til forbrug” er Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens podcast til dig som forbruger. Her får du uvildige råd om dine rettigheder, så du kan handle trygt og bruge dine penge efter hensigten

Gå til oversigt over podcasts på forbrug.dk
Robot læser mange papirer

Adfærdsprincipper

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen arbejder for en forbrugerpolitik, der tager udgangspunkt i konkret viden om forbrugernes faktiske adfærd. Vi har udarbejdet 3 adfærdsprincipper for forbrugerrettet regulering. Det er 3 principper, som vi opfordrer andre myndigheder, der også har ansvar for forbrugerrettet regulering, til at følge.

Læs mere om adfærdsprincipper
Handlerummet
Undervisningsmateriale

Handlerummet

Med Handlerummet kan unge forbrugere lære om markedsføringsmæssige virkemidler og forretningsmodeller på digitale handelsplatforme ved at sætte sig i producentens sted. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen står bag det digitale undervisningsmateriale, som retter sig mod ungdomsuddannelsernes undervisning i samfundsfag og dansk.

Gå til Handlerummet.dk