Udbud
Om Center for Offentlig Konkurrence
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens Center for Offentlig Konkurrence består af et lov-, rådgivnings- og analyseteam. Vi har ansvaret for en række opgaver i relation til at fremme konkurrence om offentlige opgaver og sikre et velfungerende samarbejde mellem den offentlige og private sektor.
I samarbejde med Økonomistyrelsen yder Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens Center for Offentlig Konkurrence rådgivning til ministerier, styrelser og øvrige statslige institutioner om indkøb, udbud og kontrakter. Det foregår konkret i Rådgivningsenheden, som tilbyder flere forskellige typer rådgivning.
Læs om Rådgivningsenheden (statensinkob.dk)
Kontakt Rådgivningsenheden
Er du ansat som indkøber eller udbudskonsulent i staten, er du velkommen til at ringe eller skrive til Rådgivningsenheden.
Center for Offentlig Konkurrence gennemgår og vurderer den dokumentation en udelukket virksomhed sender til ordregivere i ønsket om at dokumentere pålidelighed. På det grundlag udarbejdes vejledende udtalelser, ordregivere kan lægge til grund for deres vurderinger. Det foregår konkret i Enhed for pålidelighedsvurdering.
Læs mere om arbejdet i Enhed for pålidelighedsvurdering
Kontakt
Har du spørgsmål vedrørende reglerne om dokumentation eller vurdering af pålidelighed, er du velkommen til at skrive til Enhed for pålidelighedsvurdering.
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er national, kompetent myndighed, når det kommer til at håndhæve EU's sanktioner mod Rusland om offentlige kontrakter, der blev vedtaget den 8. april 2022 som konsekvens af Ruslands angrebskrig mod Ukraine.
Læs mere om Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens rolle som kompetent myndighed
Kontakt
Vejledning og håndhævelse af EU's sanktioner mod Rusland foregår i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens Center for Offentlig Konkurrence. Har du spørgsmål vedrørende EU's sanktionsforordning, er du velkommen til at skrive til Center for Offentlig Konkurrence.
Center for Offentlig Konkurrence er nationalt kontaktpunk for henvendelser om OPP og vejleder overordnet om OPP, OPP-samarbejdets faser og de standardkontrakter der kan anvendes i forskellige OPP-projekttyper.
Læs mere om offentlige-private partnerskaber(OPP)
Kontakt
Har du spørgsmål om OPP, er du velkommen til at skrive til Center for Offentlig Konkurrence. Alle henvendelser om OPP skal ske via OPP-kontaktpunktet.
Center for Offentlig Konkurrence sekretariatsbetjener Forum for Offentligt-Privat Samarbejde (FOPS). FOPS er nedsat ag regeringen for at komme med anbefalinger og løsningsforslag til bedre samarbejde mellem det offentlige og private.
Læs mere om FOPS og FOPS arbejde
Kontakt
Har du spørgsmål til FOPS eller FOPS´ arbejde, er du velkommen til at skrive til Center for Offentlig Konkurrence.
Center for Offentlig Konkurrence sekretariatsbetjener udbud.dk, som samler alle danske offentlige udbud omfattet af udbudslovens afsnit IV om offentlige indkøb under tærskelværdierne med klar grænseoverskridende interesse og en anslået værdi på mindst 100.000 kr.
Kontakt
Har du spørgsmål til udbudsplatformen, anvendelsen af udbud.dk eller finder du fejl på Udbud.dk, kan du kontakte Center for Offentlig Konkurrence på mail.
Center for Offentlig Konkurrence deltager i EU-arbejdet og repræsenterer Danmark i rådsarbejdsgruppen for udbud, ligesom centeret også deltager i ekspertgrupper i Kommissions regi i Bruxelles.
Kontakt
Har du spørgsmål til EU-arbejdet, er du velkommen til at skrive til Center for Offentlig Konkurrence.
Center for Offentlig Konkurrence samarbejder med centrale udbudsmyndigheder i de nordiske lande. Der afholdes årligt møder for at udveksle erfaringer og drøfte sager og emner af fælles interesse.
Kontakt
Har du spørgsmål til det nordiske samarbejde på udbudsområdet, er du velkommen til at skrive til Center for Offentlig Konkurrence.
Seneste nyheder
-
Relancering af udbud.dk
12. november 2024 relanceres udbud.dk i en ny, moderne og tidssvarende løsning. Med relanceringen introduceres en ny brugergrænseflade, hvor det for tilbudsgivere bliver nemmere at finde og deltage i offentlige udbud og for ordregivere skabes genkendelighed med EU-udbud.
Læs mere
-
Nye krav ved indkøb af netto-nulteknologiprodukter
Offentlige ordregivere skal inkludere nye krav ved indkøb af såkaldte ”netto-nulteknologiprodukter” som fx havvindmøller, solcellepaneler og vandkraftteknologi. Det fremgår af nye EU-regler, som trådte i kraft den 29. juni 2024.
Læs mere
-
Ændringer til e-formularer ved EU-udbud
Europa-Kommissionen har indført ændringer til e-formularerne ved EU-udbud. Ændringerne omfatter bl.a. nye felter og ændringer i allerede eksisterende felter. På den baggrund er Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens vejledning blevet opdateret.
Læs mere
Tilmeld dig nyhedsbrevet: Nyt om udbud
I nyhedsbrevet orienterer styrelsen løbende om de nyeste vejledninger, udbudsregler, arrangementer om udbud og andre nyheder om udbud og indkøb.