Pressemeddelelse

Konkurrencerådet griber ind i Kingspans køb af TreeTops

Konkurrencerådet har godkendt, at Kingspan overtager TreeTops. For at opnå godkendelsen har Kingspan forpligtet sig til at frasælge TreeTops’ forretning inden for salg af træbetonplader til lofter. Konkurrencerådet har samtidig godkendt, at DEPO Holding, som drives af en tidligere medejer af TreeTops, køber de frasolgte aktiviteter.

24. april 2024: Navnet TreeTops Holding ApS er præciseret

Formand for Konkurrencerådet, Christian Schultz, siger:

Kingspans datterselskab, Troldtekt, er i dag den største aktør på markedet for træbetonplader til lofter, og TreeTops har hidtil været en af Troldtekts væsentligste konkurrenter på dette område. De to virksomheder har tilsammen en meget stor del af markedet for loftplader i træbeton, og det har derfor været nødvendigt at sikre, at konkurrencen på dette marked ikke lider skade som følge af fusionen.
Kingspan har forpligtet sig til at sælge TreeTops’ forretning med træbetonplader til lofter fra. Samtidig har vores undersøgelser vist, at der efter frasalget fortsat vil være konkurrence til Kingspans træbetonplader. Vi vurderer derfor, at fusionen ikke hæmmer konkurrencen og godkender den med det afgivne tilsagn.

Konkurrencerådet har godkendt, at Kingspan overtager TreeTops Holding ApS. Godkendelsen sker, efter at Kingspan har afgivet bindende tilsagn om at frasælge TreeTops’ forretning med træbetonplader til lofter. Kingspan ejer i forvejen Troldtekt, som har en stor markedsandel inden for salg af loftplader af træbeton. Konkurrencerådet har haft konkurrencemæssige betænkeligheder ved, om fusionen uden tilsagnet ville medføre prisstigninger og begrænse udvalget af produkter på netop dette marked.

I forbindelse med godkendelsen af fusionen har Konkurrencerådet godkendt Depo Holding som køber af den frasolgte forretning. Depo Holding drives af en tidligere medejer af TreeTops. De aktiviteter, som Depo Holding overtager, omfatter blandt andet leverandør- og kundeaftaler og retten til at bruge brandet FibroTech til træbetonplader til lofter i ti år.

Kingspan er et datterselskab af Kingspan Group, som har verdensomspændende aktiviteter inden for produkter til byggebranchen. Kingspan Group producerer primært isolerede paneler, isoleringsplader, loftsplader (herunder af træbeton), lys- og luftløsninger, vand- og energiteknologi, data- og gulvteknologi samt tag- og vandtætningsløsninger.

TreeTops er et dansk selskab, som sælger træbetonplader til lofter, træpaneler til vægbeklædning, profiler til nedsænkede lofter, komposit hegnspaneler og komposit terrassebrædder. TreeTops markedsfører sine produkter under brandnavnene FibroTech og Kirkedal.

For yderligere information

Kontakt kommunikationschef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Hanne Arentoft, på telefon 41 71 50 98.

Tilsagn i fusionssager

  • Hvis en fusion ikke umiddelbart kan godkendes, kan den muligvis godkendes med tilsagn.
  • Tilbudte tilsagn skal fuldstændigt fjerne konkurrenceproblemerne, og de skal i enhver henseende være komplette og effektive.
  • Virksomheden formulerer selv tilsagnene.
  • Tilsagnene forpligter virksomheden til at handle eller undlade at handle på en bestemt måde.
  • Tilsagnene er bindende. Godkendelsen af fusionen kan tilbagekaldes, eller det kan straffes med bøde, hvis virksomhederne ikke overholder tilsagnene.

Dansk fusionskontrol

  • Ifølge konkurrenceloven skal en fusion, der ikke hæmmer den effektive konkurrence betydeligt, godkendes. Omvendt skal fusioner, som hæmmer den effektive konkurrence betydeligt, forbydes.
  • Fusionskontrollen kan være omfattende. Det skal stå helt klart, hvilke markeder fusionen kan påvirke. Og hvordan markederne er defineret både i forhold til produkter/ydelser og geografi.
  • Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har 25 dage til at behandle en fusion, hvis den er uproblematisk, og yderligere 90 dage, hvis den er kompliceret. Fristerne kan forlænges, hvis parterne for eksempel afgiver tilsagn. Uret tikker fra det øjeblik, parterne har indsendt en fuldstændig anmeldelse.
  • Hvis en fusion ikke umiddelbart kan godkendes, kan den muligvis godkendes med tilsagn. Tilsagn er forslag om ændring af den anmeldte fusion, som parterne selv formulerer og forpligter sig til. For eksempel kan de give tilsagn om at frasælge et forretningsområde i forbindelse med fusionen.
  • Fusionsparterne er forpligtede til at vente med at gennemføre fusionen, indtil den er blevet godkendt. Det kan straffes med bøde, hvis parterne ikke overholder reglerne.

Pressemeddelelser fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Når du tilmelder dig, vil du modtage alle pressemeddelelser fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, herunder om Konkurrencerådets afgørelser, analyser m.v.